Veitsitehdas on nykyään kaikkea muuta kuin veitsiä. Veitsitehdas on rakennettu alun perin Fiskarsin veitsi- ja auratehtaaksi. Tiloissa valmistettiin veitsiä vielä vuosituhannen vaihteeseen saakka, mutta tänä päivänä Veitsitehdas on käsityöläisjuomien valmistuspaikka.
Koska rakennusta on aina kutsuttu Veitsitehtaaksi, emme mekään ole haluneet tätä nimeä muuttaa. Tilat on remontoitu juomatuotannon ja vierailukeskuksen käyttöön nykyajan tarpeisiin, kuitenkin vanhaa kunnioittaen ja paikallista, kotimaista osaamista hyödyntäen.
Veitsitehdas sijaitsee ainutlaatuisessa Fiskarsin ruukissa, josta koko Suomen teollinen tuotanto on saanut alkunsa 1600-luvulla. Tila on nykypäivänä Fiskarsin Panimon, Ägräs Distilleryn ja Noita Wineryn tuotannon koti, ja osa Suomenlinnan Panimon tuotannosta tapahtuu myös Veitsitehtaalla.
Veitsitehtaan vierailukeskus ja sen tuotantolaitoksen brändit kuuluvat Brukett Oy:n, joka on osa Heino-konsernia. Brukett tuo lisäksi maahan erilaisia vastuullisia juomia, joista voit lukea lisää täältä. Yritykseen kuuluu myös pienpanimoharrastajien baari/myymälä Helsingissä nimeltä Pien sekä laatuviinien verkkokauppa Bottlescouts. Bottlescoutsilta voit tilata suoraan kotiovellesi myös monia Veitsitehtaalla valmistettavia yli 8% alkoholijuomia, kuten Noita Wineryn viinejä ja Ägräsin tisleitä.
Heino Groupin toiminnan perusperiaatteita on tukea ja ohjata yrityksiä vastuulliseen ruoka- ja juomatuotantoon. Yritysten vastuullisuustyötä johdetaan kunnianhimoisesti ja aktiivisesti konsernitasolla kaikista tytäryhtiöistä koostuvan vastuullisuuden kehitysryhmän johdolla. Brukett Oy on ISO 14001 sertifioitu ja Veitsitehtaan vierailukeskus on viittä vaille valmis Sustainable Travel Finland ohjelman läpikäynyt yritys.
Tuotantomme ja vierailukeskuksemme hyödyntää katolla sijaitsevien aurinkopaneelien avulla tuotettua sähköä. Otamme myös talteen tuotannossa syntyvää hiilidioksidia, jota hyödynnämme uudelleen tankkien pesussa ja tuotteidemme hiilihapotuksessa. Lisäksi hyödynnämme tuotteidemme valmistuksessa toisien tuotteidemme valmistuksesta ylijäänyttä ainesta, joka muuten päätyisi jakeeksi. Esimerkiksi Itävallasta meille saapuvat luomurypäleet hyödynnetään ensin viininvalmistuksessa, sen jälkeen oluen maustamisessa, sitten tislauksessa ja lopulta jäljelle jäänyt aines päätyy biokaasuksi.
Kaikkiin Veitsitehtaalla valmistettaviin tuotteisiin voit tutustua Veitsitehtaan vierailukeskuksen baarissa ja puodista myymme kaikki talossa valmistettavat alle 8% juomat kotiin ostettavaksi. Tuotteiden ravintolamyynnistä vastaa Brukettin myyntiorganisaatio ja tuotteet on tilattavissa ravintoloihin Winetto-palvelun kautta. Löydät yhteystiedot Brukettille täältä.
Olet tervetullut tutustumaan tuotantoomme vierailukeskukseemme! Lisätietoa opastetuista opastettuihin kierroksiin täältä.